Banjeren door Jämtland

Ik neem je mee op mijn ontdekkingstocht door Jämtland, een verrassend stukje Zweden. Banjer je met me mee?

Ik, Arianne Bergman, neem je in mijn persoonlijke blog mee op mijn ontdekkingstocht door Jämtland. Dit gebied net boven het midden van Zweden is niet erg bekend. En dat is jammer, want het is in elk seizoen een fantastische bestemming voor je vakantie.

Ik hou van ruimte

Na jaren heeft mijn lief eindelijk zijn pogingen gestaakt om mij in een hokje te plaatsen. Ik hou niet van hokjes, die roepen een gevoel op van gevangenschap en dwang. Laat mij maar banjeren. Ik hou wel van verrassingen en een beetje avontuur. Waar je trouwens geen bloedstollende voorstellingen bij moet hebben, want mijn conditie zou beter kunnen. Maar een stadsmens ben ik in elk geval niet.

Ik hou van koken

Ook voor avonturen binnenshuis ben ik te porren. Soms slaat mijn zoon nog eerder alarm dan de rookmelder, terwijl ik in de keuken sta: “O jee, moeders is weer aan het experimenteren!” Maar zeg nou zelf, koken is toch alleen leuk als het een ontdekkingstocht mag zijn? En dus probeer ik de kookmethoden van de vikingen uit, of maak ik wijn van bramen uit eigen tuin, als ik daar zin heb. De uitwonende kinderen en hun partners komen overigens graag thuis eten.

Ik hou van afwisseling

Verder vermaak ik me uitstekend met een goed boek en een glas wijn bij een kampvuurtje, lekker truttig met een breiwerkje op de bank, of met knutselprojecten aan de keukentafel. En dat alles combineer met mijn werk als freelance communicatieadviseur.

Ik hou van Jämtland

In Jämtland ben ik helemaal in mijn element. Daar ga ik graag banjeren, met niets anders aan mijn hoofd dan de wereld ontdekken. Met je handen in je zakken eindeloos genieten van de natuur en de ruimte. Lekker struinen door culturele en culinaire verrassingen en nieuwe ideeën opdoen. Heerlijk buiten spelen en soms onbekommerd vies worden. Mijn volgende huis staat in Jämtland.