Hans Hegeman van Blog Zweden deelt zijn verhaal over de hoogste weg van Zweden, Flatruet. Hans: “Heb je het over Jämtland, dan is de Flatruet een plek die we, als we er in de buurt zijn, zeker proberen te bezoeken. In 2013 zijn we er voor het laatst geweest.

Flatruet is de hoogste weg van Zweden. Deze weg ligt in Härjedalen op weg 531 tussen Mittedalen en Ljungdalen. In de omgeving van Flatruet zijn veel wandelingen te maken, namelijk de Goldtur wandelingen. In deze blogpost is wandeling nummer 27 beschreven. In 2012 zijn we er weer heen geweest. Deze blogpost is hier terug te vinden. Deze blogpost gaat over het bezoek in 2013. Tevens heb ik nog een aantal foto’s van 2012 opgenomen. In 2013 zaten we redelijk ver van de Flatruet af (zo’n 100 kilometer). We zijn er toch even weer geweest.

De Flatruet ligt in een gedeelte waar Saami wonen. Dit betekent dat het op de Flatruet kan wemelen van rendieren. Dit hebben we nog niet meegemaakt. Voornamelijk omdat we alleen in de zomervakantie op vakantie gaan. Hieronder een filmpje van Youtube waar de rendieren wel te zien zijn.

Op de Flatruet staat trouwens een Saami kraal. Een blogpost over een Saami kraal is hier terug te vinden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

In 2014 was een bezoek aan de Flatruet niet mogelijk. In 2015 zijn we weer 3 nachten in Fundsdalen en er dus weer vlakbij. Dit betekent zeer zeker weer een bezoek en deze keer hopelijk ook een bezoek aan Ruändan, Evagraven en Fiskhålsgraven. De rotstekeningen willen we deze keer echt eens bezoeken. Dit is in de voorgaande jaren niet gelukt. En misschien ook nog weer een bezoek aan Rogen.

Deel en inspireer: facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail